ANDIP

Alianța Națională pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice

ANDIP este o inițiativă a mediului privat, care își propune să sprijine nemijlocit accelerarea procesului de digitalizare a instituțiilor publice din România, printr-un program complex și eficient de: educație tehnologică & consultanță.

În cadrul alianței sunt invitați să se implice importanți furnizori de: servicii de educație tehnică; banking inteligent; tehnologie și soluții digitale, toți cu expertiză larg recunoscută și acces la instrumente moderne și integrate de digitalizare.

Women4Cyber ROMANIA

Încurajează și sprijină implicare femeilor în domeniul securității cibernetice

Women4Cyber ROMANIA este o inițiativă dedicată promovării, încurajării și sprijinirii implicării femeilor în domeniul securității cibernetice. Lansată de Organizația Europeană de Securitate Cibernetică (ECSO), această mișcare a devenit o fundație privată sub numele Women4Cyber Mari Kert-Saint Aubyn în septembrie 2019.

Experiența și rezultatele pozitive au generat un interes extins pentru crearea unor capitole naționale Women4Cyber în întreaga Europă, toate cu obiective și etică similare. Women4Cyber ROMANIA s-a concretizat ca rezultat al inițiativei unor femei din domeniul IT&C/cibernetic. Conducerea acestei entități este asigurată de Fraga ȚARIUC, președintă, Octavia LOJNIȚĂ – vicepreședintă și Orsolya BAKÓ - vicepreședintă.

CLUJ IT

Asociația Cluj IT Cluster

Cluj IT este o organizație bazată pe clustere formată din organizații active în domeniul tehnologiei informației: furnizori de servicii și soluții software, universități și institute de cercetare, organisme publice și alte organizații catalizatoare. Înființată în octombrie 2012, Cluj IT este o rețea de lanț valoric bazat pe inovare, formată din companii IT românești și organizații aferente, cu scopul de a crește competitivitatea și creșterea serviciilor și produselor IT pe piețele internaționale și de a crea un parteneriat public-privat puternic și durabil, pentru pentru a îmbunătăți calitatea vieții comunității din care facem parte.

Pentru aceasta, ne propunem să creăm un ecosistem adecvat pentru dezvoltarea și fabricarea de servicii și produse software inovatoare, cu valoare adăugată ridicată, prin: colaborarea strânsă între membrii clusterului, schimbul de cunoștințe și idei, parteneriatul public-privat și sprijinirea cercetării. – în beneficiul organizațiilor membre și cu impact asupra societății în ansamblu.

Inițiativa IT Cluj a luat naștere ca un catalizator pentru creșterea competitivității sectorului IT din România și pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă organizațiile din acest sector.

Cu o tradiție valoroasă în tehnologia informației și în prezent recunoscut ca un important centru IT din România, Clujul a fost un mediu favorabil formării organice a clusterului.